Firmaets historie

Firmaets historie

Firmaets historie

Firmaet M. Lange Galvano A/S blev etableret i 1935 og er i dag overgået til 3. generation i familien. Firmaet er gået fra, at være privat ejet til nu, at være et aktieselskab.
M. Lange FORCROMNING blev etableret af Mogens Brønniche-Lange, Strømmen Randers, i en gammel baggård. Her foregik alt produktion ved håndkraft indtil 1978, hvor virksomheden overgik til 2. generation, Erik Brønniche-Lange.

Nu var tiden inde for Erik Brønniche-Lange til, at firmaet flyttede til større og bedre lokaler i Moltkesgade, Randers. Produktionen blev udvidet og moderniseret til det sidste nye, nemlig halvautomatiske anlæg, som senere blev fuldautomatiske.
Ved samme lejlighed blev der etableret et rensningsanlæg til spildevandet. Dette rensningsanlæg var et pilot projekt i samarbejde med myndighederne og dette blev senere brugt som vejledning til fremtidige anlæg, som skulle skåne miljøet.

I året 1982 blev firmaet ændret til et anpartsselskab og skiftede navn til M. Lange Galvaniserings- og forchromningsanstalt ApS.

I 1994 var tiden atter inde til, at rykke produktionen til nyere og bedre tidssvarende lokaler. Dette blev på Alsvej 27, ved motorvejen i Randers. Men kun forkromningsafdelingen flyttede til Alsvej, galvaniseringen blev i Moltkesgade mens nye tilbygninger og et helt nyt rensningsanlæg, samt to nye proceslinier blev etableret, svarende til nutidens strenge miljøkrav. I 1996 stod byggeriet færdigt og hele produktionen rykkede til Alsvej.
I 1998 skulle 3. generation sluses ind i firmaet og Stephan B. Vraa blev medejer efter mange års ansættelse. Firmaet blev ved denne lejlighed ændret til et aktieselskab og fik sit nuværende navn M. Lange Galvano A/S.

D. 1/1-2005 overgik virksomheden så endeligt til 3. generation Stephan B. Vraa, som ynder, at køre firmaet videre i samme ånd og med stærke og fornyede kræfter.
Virksomheden har konstant udviklet sig og fremstår i dag som en top moderne virksomhed med kraftigt fokus på kvalitet. Derfor har det også været nødvendig, at virksomheden holder til i disse tidssvarende lokaler, hvilket man kan opleve, hvis man besøger os.
Også i fremtiden vil man kunne opleve, at M. Lange Galvano A/S vil være blandt de førende inden for denne industri, for det er kun herved, at vi kan være sikker på vores kvalitet.

M. Lange Galvano A/S tilbyder el-galvanisering med efterfølgende blå-, gul-, eller sortkromatisering. Vi har et moderne produktionsapparat, som er gearet til både store og små emner – i store og små oplag. Virksomheden er beliggende i Randers med gode tilkørselsforhold fra motorvej E45.